Web Analytics Made Easy - Statcounter

نایب ‌رئیس هیات ‌مدیره سازمان تامین‌ اجتماعی ضمن تشریح جزئیات سیاست‌های کلی تامین اجتماعی گفت: با ابلاغ سیاست‌های کلی نظام، شماری از قوانین هم باید منطبق با سیاست‌ها به‌روزرسانی و تقویت شود.

به گزارش قدس آنلاین، علی حیدری با اشاره به سیاست‌های کلی و مصوب تأمین اجتماعی که ۲۱ فروردین ماه ۱۴۰۱ توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد، اظهار داشت: ابلاغ سیاست‌های کلی تامین اجتماعی و به طور کل، سیاست‌های کلی نظام یک سند بالادستی تحت عنوان «الزامات تحقق سیاست‌های کلی نظام» را به همراه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: در این سند که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ و به مجمع تشخیص مصلحت نظام داده شده است؛ الزاماتی که باید قوای سه‌گانه، مجمع تشخیص مصلحت نظام به ویژه دولت رعایت و برای تحقق سایست‌های کلی اجرا کنند، تشریح شده است.

سرپرست کارگروه تدوین پیش‌نویس سیاست‌های کلی تامین اجتماعی ادامه داد: به عنوان مثال، براساس این الزامات، سیاست‌ها باید تبیین شده و گفتمان‌سازی انجام شود. فعالیت خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) در راستای این تبیین و گفتمان‌سازی است.

حیدری خاطرنشان کرد: این سند همچنین الزامات تحقق سیاست‌ها را به صورت مشخص تعیین کرده و بین قوای مجریه، مقننه و قضاییه تقسیم کار شکل داده است. برای نمونه، با ابلاغ سیاست‌های کلی نظام، برخی از قوانین و مقررات مغایر با سیاست‌ها بوده و طبیعتا باید مورد انطباق و بازنگری قرار بگیرند.

وی تصریح کرد: شماری از قوانین هم منطبق با این سیاست‌ها باید به‌روزرسانی و تقویت شده و بعضی از ضوابط و قوانین متناسب با این سیاست‌ها نوشته شوند.

حیدری با اشاره به سطح‌بندی قوانین و مقررات ادامه داد: در صورت نیاز به قانون نیز باید ضوابط به صورت لایحه توسط دولت و قوه مجریه تهیه و به مجلس شورای اسلامی برای تصویب ارسال شود. در صورت نیاز به تغییر یک رویکرد قضایی هم نیاز به اقدامات مربوطه توسط قوه قضاییه خواهد بود.

وی افزود: اگر با مصوبات هیات وزیران یا شورای عالی رفاه و تامین اجتماعی در مورد سیاست‌های کلی این رویه و احکام قانونی قابل تصویب باشد، باید در هیات دولت و شورای عالی رفاه تامین اجتماعی تصویب شود.

حیدری تاکید کرد: بنابراین الزامات ابلاغ شده به منظور اجرای سیاست‌های کلی نظام برای سیاست‌های کلی تامین اجتماعی هم صادق است.

وی یادآور شد: طی هفته‌های گذشته نیز (بلافاصله) پس از ابلاغ سیاست‌های کلی تامین اجتماعی یک جلسه در مجمع تشخیص مصلحت نظام با ریاست محمدباقر ذوالقدر، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و با حضور حجت‌الله عبدالملکی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و حسین مظفر از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و شماری از سازمان‌ها و وزارت‌خانه‌ها از جمله وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح تشکیل و در واقع اولین جلسه تبیین و اجرای سیاست‌ها شکل گرفت.

نایب ‌رئیس هیات ‌مدیره سازمان تامین ‌اجتماعی ادامه داد: متناسب با این اقدام در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز با نظر حجت‌الله عبدالملکی یک ستاد به منظور اجرای سیاست‌های کلی و یک دبیرخانه طراحی شد.

حیدری توضیح داد: این ستاد چهار رکن را شامل می‌شود؛ رکن نخست، رکن مالی و متشکل از وزرا و روسای سازمان‌ها، نهادها و بنیادهای مرتبط است. رکن دوم، رکن علمی است که موسسه کار و تامین اجتماعی متولی امر و با همکاری موسسات پژوهشی، دانشگاهی و صاحب‌نظران متخصص و مجرب در این زمینه فرایندهای لازم را انجام خواهد داد.

وی افزود: رکن سوم، رکن اجرایی است که معاونت رفاه اجتماعی وزارت‌خانه متولی اجرا بوده و با همکاری معاونان دیگر وزارت‌خانه‌ها این فرآیند را پیگیری می‌کند. رکن چهارم که تحت رکن رسانه‌ای شناخته می‌شود نیز برای اطلاع‌رسانی فعالیت‌ها راه‌اندازی شده است.  

این مسئول عنوان کرد: به تناسب این طرح در صندوق‌ها و سازمان‌های تابعه وزارت‌خانه هم شماری دبیرخانه‌ ایجاد شده است؛ احکامی که در سیاست‌های کلی تامین اجتماعی ابلاغ شده است، مشمول همه نهادهای حمایتی، امدادی و بیمه‌ای بوده و این امر در حقیقت فرآیند اجرایی کار خواهد بود.

وی تاکید کرد: باتوجه به این امر که مجمع تشخیص مصلحت نظام به موجب این سند بالادستی الزامات تحقق سیاست‌های کلی نظام این فرایند را پیگیری می‌کند، انتظار می‌رود دبیرخانه‌های شکل گرفته نیز بتوانند در این فرایند موثر واقع شوند.

حیدری افزود: برخی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام در ارتباط با تبیین این سیاست‌ها اقداماتی را انجام داده و صدا و سیمای جمهوری اسلامی هم تعدادی جلسه با حضور حجت‌الله عبدالملکی، حسین مظفر و میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان و صاحب‌نظران برگزار کرده است.

نایب ‌رئیس هیات ‌مدیره سازمان تامین ‌اجتماعی یادآور شد: مجمع تشخیص مصلحت نظام و دبیرخانه مربوطه هم یک فصلنامه تحت عنوان "سیاست کلان" منتشر می‌کند که ابعاد گسترده‌تری از مباحث مربوط به سیاست‌های تامین اجتماعی را تشریح خواهد کرد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ۲۱ فروردین ماه در اجرای بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی و پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام، سیاست‌های کلی و مصوّب تأمین اجتماعی را برای اقدام به رؤسای قوای سه‌گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ کردند.

بر اساس دستور رهبر انقلاب اسلامی و در اجرای بند «ج – ۱» الزامات تحقق سیاست‌های کلی نظام، قوه مجریه موظف است با کمک مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه و با بسیج دستگاه های مسئول، برنامه جامع تحقق این سیاست ها را شامل تقدیم لوایح، تصویب مقررات و اقدامات اجرایی لازم، در مدت ۶ ماه ارائه کند.

ایجاد رفاه عمومی، بر طرف ساختن فقر و محرومیت، حمایت از اقشار و گروه های هدف خدمات اجتماعی از جمله بی‌سرپرستان، از کارافتادگان، معلولان و سالمندان و آنچه از اهداف رفاه و تأمین اجتماعی که در اصول ۳، ۲۱، ۲۸، ۲۹، ۳۱ و ۴۳ قانون اساسی آمده است، اقتضاء می‌کند نظامی کارآمد، توانمندساز، عدالت‌بنیان، کرامت‌بخش و جامع برای تأمین اجتماعی همگان که برگرفته از الگوهای اسلامی - ایرانی و مبتنی بر نظام اداری کارآمد، حذف تشکیلات غیر ضرور و رفع تبعیض‌های ناروا و بهره‌گیری از مشارکت‌های مردمی باشد، طراحی و اجرا شود.

منبع: ایرنا

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: تامین اجتماعی سیاست های کلی تامین اجتماعی الزامات تحقق سیاست ها مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ سیاست های کلی سیاست های کلی نظام تأمین اجتماعی سیاست ها وزارت خانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۰۹۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی در کشور انجام می شود

علیرضا زالی، در پانزدهمین کنگره بین‌المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در مرکز همایش‌های برج میلاد، همکاران علوم آزمایشگاهی را پیش‌قراولان نهادینه‌سازی کیفیت ارایه خدمات سلامت دانست و افزود: هیچ بخشی از نظام سلامت به میزان علوم آزمایشگاهی پایبندی به حوزه کیفیت را تجربه نکرده است.

وی با اشاره به اینکه کمتر دانشجوی علوم آزمایشگاهی است که به شاخص‌های کیفی این رشته آشنا نباشد، گفت: از سال ۱۳۸۶ که شاخص ISO ۱۵۱۸۹ وارد مجموعه مدیریتی و نظارتی آزمایشگاه‌ها شد که هر دو مولفه مدیریتی و تکنیکال در آن ممزوج است. توجه سیستماتیک فرآیند محور به اصول کیفیت با نگاه سامانگر متخصصان ازمایشگاهی، تضمین کیفیت در این حوزه را به همراه دارد.

زالی با تاکید بر جایگاه انکارناپذیر علوم آزمایشگاهی در نظام سلامت، تصریح کرد: در کالبد سلامت پیاده سازی اصولی هیچ جزئی اعم از تشخیص، پیشگیری، غربالگری، درمان، پیگیری و رصد اجتماعی بدون علوم آزمایشگاهی محقق نخواهد شد.

وی ادامه داد: در سال‌های اخیر وابستگی به علوم آزمایشگاهی با وجوه متنوع‌تر و جذاب‌تری همراه شده است.

زالی گفت: علوم آزمایشگاهی از حرفه‌هایی است که سند مستند و قابل ارجاع در اختیار مراجعه کننده و بیمار قرار می‌دهد. این سند افتخارآمیز، پیامدی است که خروجی تلاش‌ها، کیفیت سنجی و اصالت کاری کارشناسان و متخصصان را نشان می‌دهد.

وی، برای درک بهتر نقش علوم آزمایشگاهی در نظام سلامت، عنوان کرد: در حال حاضر شش هزار آزمایشگاه تشخیص طبی در عرصه سلامت مشغول به فعالیت هستند که از این تعداد ۲ هزار و ۳۰۰ آزمایشگاه توسط بخش خصوصی اداره می شود.

زالی از انجام سالانه بیش از ۲ میلیارد آزمایش با حداقل خطا در سطح کشور خبر داد و گفت: همکاران علوم آزمایشگاهی با وجود تمام سختی‌ها و خسارت‌های اقتصادی، همواره با نظام سلامت همراه بودند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه بر اهمیت به‌روز بودن دانش فراگیران، کارشناسان و متخصصان تاکید کرد و گفت: جهان پزشکی امروز در آستانه تحول بزرگی است، در همین راستا همکاران علوم آزمایشگاهی باید آماده دگردیسی جسورانه برای انطباق با یافته‌های نوین آزمایشگاهی باشند.

وی تصریح کرد: لزوم بهره‌گیری از ظرفیت هوش مصنوعی نباید نادیده گرفته شود، چراکه قدرت یادگیری این ابزار می‌تواند نقش مهمی در گرفتن نمونه، آنالیز کردن، کیفیت سنجی و تشخیص دقیق ایفا کند. علوم آزمایشگاهی باید در مسیر پزشکی فرادقیق و پزشکی فردمحور گام بردارد تا در شکاف علم روز غرق نشود.

زالی در پایان گفت: در عین افتخار به خدمت‌رسانی‌های میهن دوستانه همکاران علوم آزمایشگاهی در روزهای سخت، در مسیر نوآوری و فناوری‌های نوین باید شتابان حرکت کرد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • انتقاد چمران از تناقضات در قانون نظام شورایی کشور
  • شوراهای شهر و روستا نقش اساسی و مهمی در کشور دارند
  • شوراهای شهر و روستا نقشی اساسی و مهمی در کشور دارند
  • متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از مطالبات جدی خانه کارگر است
  • مدیران موفق استان بوشهر در اجرای قوانین تشویق شوند
  • افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در دولت تصویب شد/ حداقل بگیران ۳۵ درصد
  • سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی در کشور انجام می شود
  • افزایش حقوق بازنشستگان قطعی شد؟ /پاسخ سخنگوی دولت
  • عارف: باید مسئولانه در صحنه حضور داشت
  • هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد