Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- زهرا بهرامی: میزگرد اقتصادی مهر با موضوع مشکلات بیمه‌ای کارآفرینان و کارفرمایان در حاشیه برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صنایع کوچک و متوسط گلستان تشکیل شد.

در این میزگرد، تعدادی از کارآفرینان و فعالان اقتصادی گلستان و اعضای هیئت رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی گلستان، نمایندگانی از استانداری گلستان، تامین اجتماعی، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی حضور داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میزگرد ابتدا یکی از فعالان اقتصادی گلستان گفت: ۶۳ درصد از شرکت کنندگان در پویش «یک صدا برای کارآفرینان» که با حضور یک هزار و ۵۰۰ کارآفرین از سراسر کشور برگزار شده بود، به نحوه اجرای قوانین تامین اجتماعی و دستورالعمل‌های جدید معترض بودند.

رضا مبصری توضیح داد: هیچ فعال اقتصادی و بخش خصوصی نمی‌خواهد حق تامین اجتماعی را پرداخت نکند به شرط اینکه انصاف و برابری وجود داشته باشد.

عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی گرگان افزود: اتاق بازرگانی حفاظت و دیده بانی و پایش فضای کسب و کار را وظیفه خود می‌داند و با همین نگاه در این میزگرد شرکت کرده‌ایم تا از حق و حقوق فعالان اقتصادی استان حمایت کنیم.

وی با اشاره به اینکه با این شیوه اجرا تامین اجتماعی به غولی برای کارفرمایان و فعالان اقتصادی تبدیل شده است، ادامه داد: تامین اجتماعی در حسابرسی از واحدهای تولیدی و اقتصادی و بازرسی از دفاتر قانونی واحدها، هر پرداختی را دستمزد محاسبه می‌کند مگر اینکه خلاف آن ثابت شود؛ ما به این شیوه دریافت معترض هستیم چرا که معتقدیم اگر قرار است قانونی اجرا شود باید در راستای بهبود وضعیت کارگران باشد؛ یعنی تامین اجتماعی وقتی پولی را از کارفرما دریافت می‌کند باید خدماتی را به کارگران و ذینفعان ارائه دهد.

وی تأکید کرد: ما به شرایط تامین اجتماعی و مشکلات آن واقفیم و با پرداخت‌های قانونی مشکلی نداریم با دریافت‌های برخلاف قوانین آن مشکل داریم؛ قرار نیست مشکلات تامین اجتماعی از جیب بخش خصوصی پرداخت شود بدون اینکه خدمتی به کارگران ارائه شود.

کارفرمایان به تکالیف خود عمل نمی‌کنند

برخلاف مبصری معاون بیمه‌ای اداره کل تامین اجتماعی گلستان معتقد بود که کارفرمایان به تکالیف خود عمل نمی‌کنند وگرنه تامین اجتماعی حامی منافع کارفرماست و در عین حال باید پاسخگوی تعهدات به بیمه شده‌ها باشد.

روح ا… درزی اظهار کرد: تامین اجتماعی ۲۰ نوع تعهد و خدمت ارائه می‌دهد و بازرسی از دفاتر قانونی و کارگاه‌ها در راستای اجرای قانون ۴۷ تامین اجتماعی و بخشنامه‌های ۱۱، ۱۱.۳ و ۱۲ انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: تامین اجتماعی در راستای حفظ حق و حقوق بیمه شدگان می‌تواند به استناد قانون ۴۷ از دفاتر قانونی رونوشت و عکس تهیه کند.

وی خاطرنشان کرد: بازرسی از کارگاه‌ها و واحدهای تولیدی از سال ۱۳۸۰ در استان اجرا می‌شود و اصل بر اعتماد به کارفرماستو لیست ارائه شده از سوی کارفرما ملاک اصلی بازرسان است مگر آنکه بیمه شده در کارگاه حضور نداشته باشد.

درزی تاکید کرد که نگاه تعاملی در استان وجود دارد و هم حقوق کارگر و هم کارفرما دیده می‌شود اما هر پرونده شرایط خودش را دارد و تصمیمات بر مبنای شرایط گرفته می‌شود.

عضو هئیت رئیسه اتاق بازرگانی گرگان در پاسخ به توضیحات درزی گفت: فعالان اقتصادی نگران حق و حقوق کارگران نیستند و آنرا به طور کامل پرداخت می‌کنند؛ ماده ۴۷ صراحت دارد؛ مشکل آنجایی است که دریافتی‌های تامین اجتماعی از چارچوب خارج می‌شود و بر اساس اسناد کارگاهی، از فعالان اقتصادی برای کارگرانی که دائم نیستند و در ساخت سوله و یا بارنامه و موارد پیمانکاری در کارگاه حضور داشتند از ما انتظار پرداخت بیمه و … دارند.

وی متذکر شد: تامین اجتماعی هر پرداختی را دستمزد محاسبه می‌کند مگر خلافش ثابت شود؛ این مورد اختلاف بین ما و تامین اجتماعی است؛ تامین اجتماعی به جای اجرای مُر قانون ظاهراً به صورت دارایی صاحبان واحدهای اقتصادی نگاه می‌کند و به دنبال کسب درآمد است و فرقی نمی‌کند پول را از چه کسی دریافت می‌کند و برای کدام فعال اقتصادی مشکل ایجاد می‌کند.

تاکید بر اصلاح قوانین

در ادامه نماینده استانداری گلستان گفت: در فضای ایجاد شده اقتصادی که تامین اجتماعی همه اقشار (خانه دار، قالی باف و …) را بیمه می‌کند چاره‌ای ندارد جز اینکه هرجا وضعش بد شد یقه بخش خصوصی را بچسبد.

علیرضا عبداللهی افزود: مدل‌های اقتصادی که در همه دنیا پیاده می‌شود بر پایه رقابت و روابط بین الملل طراحی و اجرا می‌شود اما ما همه این مدل‌ها را نصفه و نیمه در کشور اجرا می‌کنیم و در نهایت به این نتیجه می‌رسیم که اقتصاد غربی بی‌خود است.

وی تاکید کرد: فلسفه تامین اجتماعی این است که در شرایط رقابتی تضمین کند کسانی که توانایی کار کردن ندارند درآمد دارند نه اینکه امنیت کسانی که کار می‌کنند (فعالان اقتصادی) را به خطر بیندازد.

به گفته عبداللهی وقتی تامین اجتماعی انحصاری است و طبیعی است که از هر راهی برای پول درآوردن استفاده می‌کند، در این شرایط هر چه را اجرا کند برای کارفرما منصفانه است و برای کارگر غیرمنصفانه و یا برعکس.

معاون دفتر جذب و حمایت سرمایه‌گذاری استانداری گلستان تاکید کرد: اگر تلاش داریم که اوضاع بهتر شود چاره‌ای نداریم جز اینکه به مباحث بیمه ای و تامین اجتماعی علمی نگاه کنیم و همان راهی را برویم که همه دنیا رفته‌اند.

اصلاح قوانین با رویکرد افزایش تولید

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان هم در این میزگرد گفت: قرار بود قانون کار اصلاح شود؛ باید بپذیریم هزینه خدمات تامین اجتماعی گران است و بازدهی و کارآیی لازم را ندارد.

سعید مازندرانی تصریح کرد: در ساختار و خواستگاه تامین اجتماعی از سال ۱۳۱۴ تاکنون هیچ تحولی ایجاد نشده و قوانین ضعف دارد و به روز نیست.

وی تاکید کرد: اگر می خواهیم مباحث و مشکلات موجود حل شود چاره ای نداریم جز اینکه رویکرد و نگرش جدید به تامین اجتماعی داشته باشیم در شورای گفتگو دولت و بخش خصوصی که با حضور فعالان اقتصادی و مسئولان برگزار می شود مسائل موجود را حل کنیم.

مازندرانی متذکر شد: قوانین موجود باید به نحوی اصلاح شود که به نفع افزایش تولید باشد نه مانعی برای تولید محسوب شود.

کد خبر 4854661

منبع: مهر

کلیدواژه: گرگان سعید مازندرانی استانداری گلستان اتاق بازرگانی گرگان تامین اجتماعی گلستان بیمه انتخابات 98 ویروس کرونا انتخابات مجلس شورای اسلامی مجلس شورای اسلامی ایلام بوشهر تعطیلی مدارس سیلاب گرگان شهرکرد بارش باران قزوین شیراز بیرجند تامین اجتماعی فعالان اقتصادی اتاق بازرگانی بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۸۰۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل بیمه کارگران ساختمانی حل شد؟

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، رئیس جمهور در اجرای اصل ۱۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، «قانون تفسیر ماده (۵) قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی» را که ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ به تأیید شورای نگهبان رسید، جهت اجرا به وزارت کشور، وزارت راه و شهرسازی، وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابلاغ کرد.

بیشتر بخوانید: قراردادهای موقت کارگران ۵ ساله می‌شود؟

قانون بیمه کارگران ساختمانی در خصوص تغییرات ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی مبنی بر تغییر وضعیت منابع درآمدی سازمان تامین اجتماعی به مجلس ارائه شد و مجلس فروردین ماه امسال با تصویب کلیات و جزییات طرح استفساریه ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی، سازوکاری برای پرداخت بیمه کارگران ساختمانی تعیین کرد.

کارگر ساختمانی جزو مشاغل سخت و زیان‌آور به شمار می‌رود و طبق آمارها بیشترین حوادث ناشی از کار مربوط به فعالیت در کارگاه‌های ساختمانی و بخش ساختمان است.

برابر آمارها ۵۰ درصد حوادث کشور مربوط به کارگران ساختمانی و ۵۰ درصد مابقی حوادث، مربوط به بیمه‌شدگان دیگر مشاغل است که این مساله اهمیت بیمه کارگران ساختمانی را بیش از پیش نشان می‌دهد.

روز گذشته در گردهمایی جشنواره امتنان که با حضور رئیس جمهور، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و کارگران منتخب برگزار شد، حل مسأله بیمه کارگران ساختمانی و تامین مسکن کارگران مورد تاکید قرار گرفت.

علیرضا محجوب - دبیرکل خانه کارگر از رئیس جمهور خواست تا موضوع بیمه کارگران ساختمانی را رسیدگی کند و گفت: بیمه کارگران ساختمانی مدام به محاق می‌رود و کم اهمیت‌تر نزد مسئولین می‌شود. از شما خواهش می‌کنیم که به این موضوع رسیدگی کنید.

وی با بیان اینکه حل مشکل بیمه کارگران ساختمانی به بن بست رسیده است، توجه به بیمه کارگران ساختمانی و کمک به این قشر از کارگران را توجه به شریف‌ترین بخش کارگران کشور دانست.

بر اساس استفساریه ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی، مقرر شد که ۲۵ درصد از عوارض شهرداری به سازمان تامین اجتماعی به منظور بیمه کارگران ساختمانی اختصاص پیدا کند تا کارگر ساختمانی مورد حمایت قرار گیرد. همچنین از محل مواد ۹۹ و ۱۰۰ قانون شهرداری حق بیمه کارگران ساختمانی به جهت اینکه ساخت و ساز به واسطه آنها صورت می گیرد، پرداخت شود. با تعیین این ساز و کار دیگر مشکلی برای بیمه کارگران ساختمانی وجود ندارد چون هم منافع تامین اجتماعی از محل بیمه کارگران ساختمانی تامین شده و هم منابع بیمه کارگران مشخص شده است.

با ابلاغ قانون تفسیر ماده(۵) قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی توسط رئیس جمهور، سازمان تامین اجتماعی موظف است به تعهد قطعی خود در خصوص بیمه کارگران ساختمانی عمل کند و به آرزوی دیرینه کارگران ساختمانی که سال‌ها در انتظار بهره مندی از مزایای بیمه اجتماعی لحظه شماری می کردند، جامه عمل بپوشاند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229104 برچسب‌ها کارگران

دیگر خبرها

  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟
  • نام‌نویسی افراد تحت تکفل بیمه‌شدگان تامین اجتماعی «غیرحضوری» شد
  • مشکل بیمه کارگران ساختمانی حل شد؟
  • بهادری جهرمی: افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی تصویب شد
  • تصویب افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی
  • تشکیل تعاونی تامین مسکن برای کارگران گلستانی
  • کارگران مازندران خواستار اجرای بیشتر عدالت اجتماعی
  • فراهم شدن امکان نامنویسی غیرحضوری افراد تبعی بیمه‌شده و مستمری‌بگیر اصلی
  • قوانین کارگر وجود دارد اما اجرا نمی‌شود 
  • سی سخت میزبان المپیاد کوهنوردی سازمان تامین اجتماعی کشور